Acasă Social BNS, protest la Iași

BNS, protest la Iași

DISTRIBUIȚI

 166885 – 27102022  –  Un protest organizat de Blocul Național Sindical(BNS) a avut loc astăzi, 27 octombrie 2022, în fața Prefecturii Iași, între orele 12 și 14. La mitingul de protest, au participat aproximativ 500 de sindicaliști.

Pe această cale, protestatarii vor să atragă atenția că trebuie să aibă loc urgent o creștere a salariului minim pe economie și a celorlalte salarii obținute prin negocieri colective! Guvernul trebuie să elimine inechitățile salariale din  sistemul bugetar prin aplicarea Legii cadru nr. 153/ 2017. Executivul trebuie să vină cu un set de măsuri de protecție și susținere a locurilor de muncă.

În ceea ce privește protecția socială, Guvernul trebuie să adopte măsuri care să țină cont de veniturile familiilor, încât gospodăriile din România să își poată plăti facturile la gaze și energie electrică.!

De asemenea, cer modificarea Legii dialogului social pentru a susține încheierea contractelor colective de muncă la nivel de sector și a permite acoperirea cu contracte colective de muncă a cel puțin 80% dintre lucrători. Ca românii să nu mai sufere din cauza facturilor uriașe, autoritățile ar trebui să taxeze profiturile excesive realizate de companiile din domeniul energiei.

Blocul Național Sindical(BNS) va continua acțiunile de protest în perioada următoare și în alte județe ale țării.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.