Acasă Externe Suedia a reintrodus controalele la frontieră

Suedia a reintrodus controalele la frontieră

DISTRIBUIȚI

170516 – 15112023 – Autoritățile suedeze au anunțat reintroducerea controlului la frontiera de stat, până în data de 11 mai 2024.

Astfel, cetățenilor li se recomandă să aibă în permanență asupra lor, pe durata călătoriei spre și dinspre Suedia, un act de identitate valabil (pașaport sau carte de identitate).

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Stockholm: +468205674, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatori, în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție şi telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Regatul Suediei: +46736985463.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români care se deplasează în străinătate consultarea paginilor de Internet https://stockholm.mae.ro, https://consular-protection.ec.europa.eu/index_en, www.mae.ro şi reamintește faptul că au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (www.mae.ro/app_cs), care oferă informații şi sfaturi de călătorie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.