Acasă Social Educatie România  a obţinut locul I la Olimpiada Balcanică de Informatică

România  a obţinut locul I la Olimpiada Balcanică de Informatică

DISTRIBUIȚI

170422 – 03112023 – România a obținut locul I la Olimpiada Balcanică de Informatică, cu două medalii de aur, una de argint, una de bronz și un punctaj cumulat de 1963 de puncte din 2400 posibile!

În perioada 29 octombrie – 3 noiembrie s-a desfășurat la Maribor, în Slovenia, cea de-a 30-a ediție a Olimpiadei Balcanice de Informatică.

Echipa Națională a României a dominat categoric competiția situându-se pe locul I în clasamentul individual dar și în clasamentele pe echipe, atât la medalii cât și la punctaj cumulat.

Dintre cei patru competitori români se distinge Mihnea Andreescu, câștigătorul concursului cu punctaj maxim. Performanța acestuia reprezintă o încununare a carierei de olimpic la informatică, Mihnea devenind din acest an student și urmând să își continue activitatea ca antrenor și membru al echipelor de selecție a Loturilor României.

O performanță remarcabilă a obținut mult mai tânărul Mihai-Valeriu Voicu, care, de la medaliat cu aur, anul trecut, la Dorohoi, la Balcaniada de Juniori, devine în acest an medaliat cu aur și ocupant al locului 2 și la categoria seniori.

Rezultatele României au fost obținute prin:

  • Medalie de aur : Mihnea Andreescu – absolvent al Liceului Internațional de Informatică din București ( Locul 1 cu punctaj maxim posibil)
  • Medalie de aur : Mihai-Valeriu Voicu – elev la Liceul Internațional de Informatică din București (Locul 2 in clasament)
  • Medalie de Argint : Luca-Mihai Ilie – elev la Liceul Internațional de Informatică din București
  • Medalie de Bronz : Vlad-Alexandru Haivas – Elev la Colegiul Național de Informatică ”Tudor Vianu” din București.

Echipa României a fost însoțită în deplasarea la Maribor de prof. Adrian Panaete, vice-președinte al Societății pentru Excelență și Performanță în Informatică (SEPI), profesor la Colegiul Național ”A. T. Laurian” din Botoșani, în calitate de Team-Leader și Adrian Budău, co-președintele Societății ”Infoarena”, membru în Comitetul Director al Societății pentru Excelență și Performanță în Informatică, în calitate de Deputy Leader.

La Balcaniada de la Maribor România a mai fost reprezentată și în Comitetul Științific de alți doi membri SEPI –prof Ionel-Vasile Piț-Rada de la Colegiul Național ”Traian” din Drobeta-Turnu-Severin și doctorand Tamio-Vesa Nakajima de la Universitatea din Oxford.

În cadrul General Assembly a competiției, la propunerea venită din partea delegației din Republica Moldova, Adrian Panaete a fost ales membru al Comitetului Internațional al Olimpiadei Balcanice de Informatică.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.