Acasă Externe Islanda – Stare de urgență din cauza erupției vulcanice în zona Sundhnjúkagígar

Islanda – Stare de urgență din cauza erupției vulcanice în zona Sundhnjúkagígar

DISTRIBUIȚI
Sursa foto: Departamentul de Protecție Civilă și Managementul Situațiilor de Urgență islandez

 170856 – 21122023 –  Departamentul de Protecție Civilă și Managementul Situațiilor de Urgență islandez a declarat stare de urgență din cauza erupției vulcanice în zona Sundhnjúkagígar, la aproximativ 4 km nord-est de nord de orașul Grindavík.

Apărarea Civilă solicită publicului să nu se deplaseze la locație.

Sfaturile și instrucțiunile autorităților islandeze (în limba engleză) sunt disponibile pe site-ul Departamentului de Protecție Civilă și Managementul Situațiilor de Urgență islandez (https://www.almannavarnir.is/) al Oficiului Meteorologic al Islandei.

Erupția vulcanică de la craterul Sundhnúk a început, cu mare intensitate, în 18 decembrie, iar de la apariția primelor semne și până la momentul erupției propriu-zise au trecut aproximativ 90 de minute. Erupția este în cea formată pe 10 noiembrie.

În ultima zi, cea mai mare parte a activității din erupție a rămas la jumătatea fisurii care s-a deschis pe 18 decembrie. Seismicitatea a rămas relativ stabilă și au existat puține schimbări în deformarea solului de la începutul erupției.

Prin urmare, Oficiul meteorologic islandez a emis o hartă de evaluare a pericolelor care intră în vigoare astăzi, joi, 21 decembrie, la ora 7:00 și este valabilă până în 28 decembrie.

MAE informează cetățenii români care au nevoie de asistență pot contacta numărul unic de urgență „112”, iar pentru informații suplimentare există linia de asistență a Crucii Roșii: 1717.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Copenhaga: +45.39.40.71.77, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și numărul de telefon de permanență al misiunii diplomatice a României în Regatul Danemarcei și Islanda: +45.27.35.55.37.

Se recomandă respectarea cu strictețe a instrucțiunile autorităților islandeze.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.