Acasă Politic Ministerul Culturii propune acordarea indemnizației de merit și pentru persoanele care promovează ...

Ministerul Culturii propune acordarea indemnizației de merit și pentru persoanele care promovează  patrimoniul cultural imaterial

DISTRIBUIȚI

 170839 – 19122023 – La propunerea Ministerului Culturii, Guvernul a aprobat noi reglementări pentru instituirea indemnizațiilor de merit pentru persoanele care fac dovada excelenței într-un domeniu al patrimoniului cultural imaterial, deținătoare ale titlului onorific de „Tezaur uman viu”.

Beneficiarii acestei distincții Tezaur Uman Viu sunt în mare majoritate persoane trecute de 60 de ani, care nu mai pot desfășura activitățile specifice pentru care au primit distincția.

În acest context, era necesară crearea unui mecanism pentru recunoașterea meritelor persoanelor declarate Tezaure Umane Vii și integrarea acestor păstrători ai patrimoniului cultural imaterial în rândul beneficiarilor indemnizației de merit instituită prin Legea nr. 118/2002.  Astfel, se propune completarea categoriilor de potențiali beneficiari ai indemnizației de merit, cu persoanele care promovează  patrimoniul cultural imaterial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.