Acasă Cultura/Media Premieră în România: Cea mai mare expoziție  dedicată lui Salvador DALÍ, la...

Premieră în România: Cea mai mare expoziție  dedicată lui Salvador DALÍ, la ARCUB.

DISTRIBUIȚI

  170756 – 10122023 – În perioada 13 decembrie 2023 – 12 mai 2024, între orele 10.00-20.00, publicul bucureștean are ocazia unică de a admira la Hanul Gabroveni 170 de lucrări – sculpturi, grafică, gravuri, litografii, miniaturi din aur, rubine, diamante, smaralde, safir și sticlă, mobilier suprarealist ce ilustrează geniul extravagantului Salvador Dalí. Obiectele de artă fac parte din cea mai importantă colecție privată ce conține lucrări semnate de Salvador Dalí, aparținând renumitului colecționar de artă Beniamino Levi care l-a cunoscut personal pe artist în anii 1960 și a fost agentul acestuia. Colecția privată „Universul lui Dalí” are o valoare inestimabilă și cuprinde cele mai multe lucrări ale celebrului artist spaniol din Europa.

 Sculpturi, bijuterii, grafică, mobilier suprarealist: o privire profundă asupra operei Salvador Dalí, la ARCUB

 „Expoziția aduce în prim-plan creația lui Dalí. Sunt convins că vizitatorii vor avea astfel oportunitatea de a cunoaște latura mai puțin întâlnită a operei acestuia, respectiv creația sa sculpturală. Este o incursiune în universul sălbatic și vibrant al lui Dalí. Multe dintre aceste lucrări ilustrează imaginile și simbolurile sale suprarealiste favorite, cum ar fi ceasurile care se topesc, sertarele, silueta feminină. Sper că publicul din România va fi la fel de captivat de Salvador Dalí cum sunt și eu, după mulți ani de la prima mea întâlnire cu maestrul suprarealist.” (Beniamino Levi)

 Expoziția „Universul lui Salvador Dalí” oferă publicului o perspectivă asupra vieții artistului și dezvăluie fundamentele ce stau la baza geniului inspirat al lui Dalí, ajutând vizitatorii să înțelegă mai bine arta sa. Printre temele abordate de artist se numără tema feminității, relația cu biserica și spiritualitatea, dar și teme clasice ale literaturii. Totodată, obiectele de mobilier suprarealist sunt dovada versatilității și polivalenței celui care a redefinit modul în care percepem arta.

 În plus, expoziția va oferi o experiență interactivă prin intermediul tehnologiei moderne, permițând vizitatorilor să interacționeze virtual cu câteva dintre cele mai cunoscute lucrări și simboluri daliniene și să exploreze detaliile ascunse ale operelor sale.

 Biletele pentru expoziția „Universul lui Salvador Dalí” la ARCUB pot fi achiziționate de pe arcub.ro, universuldali.ro, Entertix.ro și de la casa de bilete ARCUB (Strada Gabroveni nr. 50-53).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.