Acasă Anchete Interne Recomandări pentru fluidizarea traficului în punctele de frontieră în perioada premergătoare Anului...

Recomandări pentru fluidizarea traficului în punctele de frontieră în perioada premergătoare Anului Nou

DISTRIBUIȚI

 167904 – 30122023 – În perioada următoare, pentru că urmează minivacanţa prilejuită de Anul Nou, ne aşteptăm ca valorile de trafic prin punctele de frontieră să crească, de această dată pe sensul de ieşire din România.

Drept urmare, la nivelul instituţiei se vor menţine măsurile dispuse în perioada Crăciunului pentru fluidizarea traficului prin punctele de trecere a frontierei, astfel încât să se asigure un control eficient şi operativ al persoanelor care tranzitează graniţa.

În acest context va fi suplimentat în continuare numărul personalului planificat la controlul documentelor. Astfel, la nivelul întregii ţări, aproximativ 3.700 de poliţişti de frontieră vor desfăşura, zilnic, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat.

De asemenea, arterele de control vor fi folosite până la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere a frontierei.

Totodată, reprezentanţii Poliției de Frontieră Române menţin permanent legătura cu autorităţile de frontieră din statele vecine, alături de care se efectuează controlul de frontieră, în vederea dispunerii unor măsuri comune de fluidizare.

Participanţilor la traficul transfrontalier le recomandăm să folosească toate punctele de frontieră deschise în regim internaţional, pentru a evita supraglomerarea doar a unora dintre acestea.

Având în vedere faptul că în fiecare an, în această perioadă, Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II este cel mai tranzitat, recomandăm persoanelor care tranzitează frontiera cu Ungaria să utilizeze toate cele 12 puncte de frontieră existente la graniţa cu Ungaria, astfel:

  • pe raza jud. Arad: PTF Nădlac, PTF Nădlac II, PTF Turnu, PTF Vărşand
  • pe raza jud. Bihor: PTF Salonta, PTF Borş, PTF Borş II, PTF Valea lui Mihai și PTF Săcuieni
  • pe raza jud. Satu Mare: PTF Urziceni şi PTF Petea.
  • pe raza jud. Timiș: PTF Cenad.

De asemenea, participanţii la trafic pot consulta aplicaţia Trafic on-line, disponibilă pe pagina de internet a Poliției de Frontieră – www.politiadefrontiera.ro, unde sunt actualizaţi, în timp real, timpii de aşteptare la controlul de frontieră în funcţie de valorile de trafic prin punctele de trecere.

Întrucât în perioada vacanţei de iarnă, mulţi copii călătoresc în afara graniţelor ţării, şi nu puţine sunt situaţiile precum şi când minorilor li se întrerupe călătoria ca urmare a neîndeplinirii condiţiilor legale, le recomandăm părinţilor ca înainte de plecare să consulte condiţiile privind călătoria cetăţenilor români minori în străinătate, care sunt disponibile pe pagina de internet a instituţiei noastre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.