Acasă Externe Reprezentare DGA la Conferința Statelor Părți (COSP 10) la Convenția Națiunilor Unite...

Reprezentare DGA la Conferința Statelor Părți (COSP 10) la Convenția Națiunilor Unite împotriva Corupției

DISTRIBUIȚI

167790 – 13122023 – În perioada 11 – 15 decembrie 2023, comisar-șef de poliție Manuela Popescu, director general adjunct al Direcției Generale Anticorupție – Ministerul Afacerilor Interne, împreună cu alți trei specialiști din cadrul DGA, participă la lucrările celei de-a X-a sesiuni a Conferinței Statelor Părți (COSP 10) la Convenția Națiunilor Unite împotriva Corupției, organizată în Atlanta (SUA).

 Conferința are ca scop abordarea unei viziuni unitare asupra fenomenului corupției și a combaterii acesteia, cu această ocazie fiind luate decizii comune pentru comunitatea internațională privind lupta împotriva fenomenului, inclusiv privind revizuirea implementării Convenției Națiunilor Unite împotriva Corupției.

Din delegația României la Conferința de la Atlanta condusă de Alina – Ștefania Gorghiu, ministru al Justiției, fac parte reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Justiției, Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Direcției Naționale Anticorupție, Agenției Naționale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate, Agenției Naționale de Integritate și ai Ministerului Afacerilor Interne, prin Direcția Generală Anticorupție.

În spațiul Centrului de conferințe din Atlanta, unde se desfășoară COSP 10, a fost organizat „Romanian Corner“, realizat cu sprijinul Corpului Național al Polițiștilor, unde sunt prezentate materiale de promovare a activității Direcției Generale Anticorupție, precum și a celorlalte instituții din România.

Conferința statelor părți (COSP) este principalul organism de elaborare a politicilor UNCAC (Convenția Națiunilor Unite împotriva Corupției) și se întrunește o dată la doi ani cu scopul de a adopta rezoluții și decizii în îndeplinirea mandatului său.

Acesta sprijină statele părți și semnatarii pentru punerea în aplicare a Convenției și oferă orientări de specialitate Biroului Națiunilor Unite pentru Droguri și Criminalitate (UNODC) pentru dezvoltarea și implementarea activităților anticorupție.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.