Acasă Economie Toată lumea face calcule

Toată lumea face calcule

DISTRIBUIȚI

170773 – 12122023 –  Premierul Marcel Ciolacu a prezentat luni primele date despre bugetul pentru anul viitor.

Potrivit RRA, prim-ministrul Guvernului României și-a exprimat dorința ca proiectul de buget pentru 2024 să treacă de Guvern în această săptămână și până de Crăciun să fie votat în Parlament. Cu excepția demnitarilor, premierul a anunţat o creştere cu 5% a salariilor în tot sistemul bugetar.

În ceea ce privește investițiile, Marcel Ciolacu a avansat 7,3%, iar pentru educație de 4,1%. ”Avem o majorare și la Ministerul Sănătății, aproape 26%, și la Ministerul Transporturilor – 30%. Este o majorare și la Casa de Sănătate”, a declarat prim-ministrul, potrivit sursei citate.

Premierul Marcel Ciolacu a dat asigurări că în bugetul pentru anul viitor sunt prevăzute sumele pentru majorările de pensii.

Pe de altă parte, liberalii au cerut ministrului de Finanțe, Marcel Boloș, să asigure finanțarea pentru proiectele aflate în derulare prin Programul ”Anghel Saligny”, atât pentru lucrările deja începute, cât și pentru cele ale căror contracte au fost semnate. Potrivit liberalilor, este vorba despre contracte finanțate prin PNRR, de la CNI și programul ”Anghel Saligny”, care, dacă nu vor primi finanțări ar putea fi blocate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.