Acasă Politic Vizita premierului în SUA a început la Muzeul Holocaustului

Vizita premierului în SUA a început la Muzeul Holocaustului

DISTRIBUIȚI

 170691 – 04122023 – ”Muzeul Memorial al Holocaustului este o puternică aducere aminte că nu putem să ne uităm pur şi simplu la antisemitism ca şi cum ar fi doar ceva din trecut. Trebuie să ne angajăm cu toţii pentru a ne asigura că istoria nu se va repeta”, a scris prim-ministrul Guvernului României într-o  postare pe X.

Premierul Marcel Ciolacu a începutu sâmbătă o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii – la Washington D.C. și New York – împreună cu o delegație  guvernamentală din care fac parte ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, ministrul Afacerilor Externe – Luminița Odobescu și ministrul Economiei, Radu Oprea.
Programul vizitei include întrevederi cu secretarul de stat american Antony Blinken, cu secretarul apărării, Lloyd Austin,  și cu secretarul pentru energie al Statelor Unite ale Americii, Jennifer Granholm.

Un punct important al vizitei îl va constitui întrevederile cu Antonio Guterres, secretarul general al Națiunilor Unite și cu Dennis Frances, președintele Adunării Generale ONU.

Programul vizitei va include întrevederi cu reprezentanții conducerii Comitetului pentru forțe armate din Camera Reprezentanților, Mike Rogers și Adam Smith, cu co-președinții Comitetului pentru relații externe din Senatul SUA, senatorii Ben Cardin și James Risch, și cu co-președinții Grupului de prietenie cu România din Camera Reprezentanților, Mike Turner și Elissa Slotkin. De asemenea, sunt anunțate și întâlniri cu reprezentanți ai comunității românești din zona Washington-Virginia-Maryland.

O componentă  a vizitei de lucru este cea economică, care include discuții cu reprezentanții  companiilor Google, Lockheed Martin și cu reprezentanții conducerii United States Energy Association.

În cadrul vizitei, premierul României va aduce un omagiu eroilor americani, la Cimitirul Arlington din Washington.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.