Acasă Externe Agenda Europeana 5 milioane de euro pentru sprijinirea traducerilor literare și pentru promovarea cărților...

5 milioane de euro pentru sprijinirea traducerilor literare și pentru promovarea cărților în cadrul noii cereri de propuneri „Europa creativă”

DISTRIBUIȚI

 171032 – 17012024 – Comisia Europeană a lansat o cerere de propuneri pentru circulația operelor literare europene în cadrul programului „Europa creativă”

Bugetul alocat pentru traducerea, publicarea, distribuirea și promovarea diferitelor forme de opere de ficțiune europene, inclusiv romane, poezie și benzi desenate se ridică la 5 milioane de euro, prin intermediul a aproximativ 40 de proiecte.

În 2024, cererea de propuneri va continua să sprijine Ucraina în domeniul cărților prin furnizarea de publicații în limba ucraineană refugiaților și persoanelor strămutate.

Entitățile eligibile, fie că își depun candidatura în mod individual, fie ca parte a unui consorțiu, sunt invitate să elaboreze strategii editoriale și promoționale cuprinzătoare pentru proiecte care implică cel puțin cinci opere de ficțiune traduse în și din limbi eligibile.

Dimensiunea proiectelor sprijinite variază de la proiecte mici (maximum 10 cărți, 100.000 euro), până la proiecte medii (maximum 20 de cărți, 200.000 euro) și proiecte mari (cel puțin 21 de cărți, 300.000 euro). Proiectele trebuie să respecte condițiile generale de eligibilitate și să cuprindă cel puțin cinci traduceri. Termenul de depunere a candidaturilor este 16 aprilie 2024.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.