Acasă Politic Acord privind dezvoltarea comunicațiilor electronice și cooperarea în domeniile digitalizării și protecției...

Acord privind dezvoltarea comunicațiilor electronice și cooperarea în domeniile digitalizării și protecției cibernetice

DISTRIBUIȚI

 167943 – 06012024 – Bogdan Ivan, ministrul român al Cercetării, Inovării și Digitalizării și Mykhailo Fedorov, viceprim-ministru pentru Inovații, Dezvoltarea Educației, Științei și Tehnologiilor, ministrul Transformării Digitale al Ucrainei au semnat Acordul privind dezvoltarea comunicațiilor electronice și cooperarea în domeniile digitalizării și protecției cibernetice.

Acordul urmărește dezvoltarea relațiilor puternice dintre cele două state în sfera digitalizării și a securității cibernetice, precum și extinderea cooperării dintre România și Ucraina.

Prin Acordul semnat cu omologul ucrainean, România își întărește poziția de hub regional pentru tehnologii emergente și securitate cibernetică. Punem astfel bazele unui mecanism prin care Uniunea Europeană va finanța proiecte concrete de transfer tehnologic și de cunoștințe către Ucraina, proiecte în care România va fi lider de parteneriat”, a declarat Bogdan Ivan, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării.

Acordul asigură fundamentul unei colaborări strânse și concrete a instituțiilor cu atribuții în ce privește infrastructura IT&C, digitalizarea și securitatea cibernetică din cele două țări. Principalele direcții de acțiune vizează:

  • creșterea rezilienței și a protecției infrastructurii digitale din Ucraina și România;
  • consolidarea nivelului de protecție cibernetică a rețelelor și infrastructurilor naționale ale Ucrainei și României;
  • dezvoltarea infrastructurii cloud pentru serviciile publice electronice;
  • schimbul de experiență în ceea ce privește formarea de politici în domeniul comunicațiilor electronice și al tehnologiilor emergente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.