Acasă Social Consultări interministeriale pentru generalizarea dezvoltării competențelor digitale

Consultări interministeriale pentru generalizarea dezvoltării competențelor digitale

DISTRIBUIȚI
foto:mcid.gov.ro

 172225 – 27052024 – Ministrul Cercetării (MCID), Bogdan Ivan a lansat consultările interministeriale asupra Cadrului național de competențe digitale (DigCompRo), un element crucial în procesul de digitalizare a României.

Versiunea de lucru a DigCompRo, realizată cu sprijinul Băncii Mondiale, își propune să sprijine MCID în consolidarea capacității de a implementa Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru dezvoltarea competențelor digitale ale tuturor românilor.

DigCompRo va deveni cadrul național de dezvoltare a competențelor digitale pentru toți cetățenii României. Până la finalul anului viitor, sute de mii de români ar trebui să dobândească competențe digitale de bază în peste 1.000 de biblioteci, transformate în hub-uri de dezvoltare a competențelor digitale.

„Suntem în momentul în care alfabetizarea digitală a devenit la fel de importantă ca literația și numerația. Alfabetizarea digitală este un efort transversal – fiecare cadru didactic, indiferent de disciplina pe care o predă, trebuie să poată să formeze competențe digitale, prin modul în care utilizează tehnologia pe care o are și o avea avea la dispoziție în sălile de clasă și în laboratoare”, a declarat Ligia Deca, ministrul Educației.

Dezvoltarea competențelor digitale ale cetățenilor este o direcție de investiții esențială. Formarea abilităților digitale ale cetățenilor români va permite îmbunătățirea rezultatelor pe piața muncii, inclusiv prin stimularea participării și prin perfecționare/ recalificare, o participare civică mai bună, prin adoptarea și utilizarea serviciilor guvernamentale digitale, și îmbunătățirea rezultatelor Indicelui economiei și societății digitale (DESI), calculat anual de Comisia Europeană.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.