Acasă Politic Salariile personalului din mai multe sectoare de activitate bugetară vor fi majorate...

Salariile personalului din mai multe sectoare de activitate bugetară vor fi majorate începând din semestrul doi al acestui an

DISTRIBUIȚI

 172224 – 27052024 – Ordonanța de urgență care prevede majorări salariale în mai multe sectoare de activitate bugetară a fost publicată în Monitorul Oficial.

Astfel, salariile de bază actuale se majorează cu 10% faţă de nivelul salariului de bază aferent lunii decembrie 2023, în două tranșe, începând cu 1 iunie, respectiv 1 septembrie 2024, pentru personalul din domeniile cercetare, cultură, diplomație, protecția mediului, administrație publică centrală și din instituțiile publice finanțate integral din venituri proprii.

De asemenea a fost creată posibilitatea ca prin acte administrative ale autorităților administrației publice locale să poată fi acordate majorări salariale de până la 10% funcționarilor publici și personalului contractual al unităților administrativ-teritoriale cu până la 20.000 de locuitori.

Totodată, actul normativ mai prevede că angajatorii vor deconta dispozitive de corecţie speciale pentru persoanele care folosesc în mod obişnuit un echipament cu ecran de vizualizare pe o durată semnificativă a timpului normal de lucru, în unei baza rezultatului examinării oftalmologice. Decontarea se realizează în limita sumei de 500 de lei/persoană.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.