Acasă Social Sanatate Colegiu Medicilor București: Apel pentru deblocarea posturilor în sănătate

Colegiu Medicilor București: Apel pentru deblocarea posturilor în sănătate

DISTRIBUIȚI

 167952 – 07012024 – În sistemul medical public din București, sunt aproximativ 900 de posturi de medici vacante.

CMMB face un apel către Ministerul Finanțelor pentru aprobarea memorandumului înaintat de Ministerul Sănătății, aferent spitalele din subordinea sa, precum și pentru cel înaintat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) pentru spitalele aflate în subordinea autorităților locale, inclusiv cele ale Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București.

În prezent, sistemul medical românesc se confruntă cu un deficit semnificativ de personal.

La nivelul municipiului București, în spitalele aflate în administrarea Ministerului Sănătății sunt neacoperite aproximativ 500 de posturi de medici, iar la nivelul spitalelor coordonate de ASSMB sunt 390 de posturi vacante.

“În calitate de președinte al Colegiului Medicilor din Municipiul București, fac un apel către autoritățile competente să identifice cat mai rapid soluții pentru deblocarea posturilor și organizarea de concursuri conform procedurilor legale. Această măsură ar facilita inclusiv integrarea în sistemul public de sănătate a celor care au terminat rezidențiatul și au promovat examenul de specialitate, oferindu-le posibilitatea de a își găsi locuri de muncă. Astfel, unitățile medicale publice și-ar putea acoperi deficitul de medici, completându-și schemele de personal”, a declarat prof. univ. dr. Cătălina Poiană, președintele Colegiului Medicilor din Municipiul București.

Totodată, lipsa personalului în spitale înseamnă epuizarea personalului existent, care trebuie să lucreze de multe ori suplimentar, ceea ce poate duce chiar la epuizarea fizică şi la afectarea calității actului medical acordat pacienților sau întârzieri în acordarea asistenței medicale.

De asemenea, lipsa de personal suficient în spitale poate duce inclusiv la situația de a nu mai putea asigura continuitatea actului medical pe anumite secții sau compartimente.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.