Acasă Social Comunitățile locale, finanțate pentru dezvoltarea serviciilor sociale destinate persoanelor vârstnice și cu...

Comunitățile locale, finanțate pentru dezvoltarea serviciilor sociale destinate persoanelor vârstnice și cu dizabilități

DISTRIBUIȚI

 167974 – 10012024 – Încă 40 de centre de zi cu componenta de îngrijire la domiciliu pentru persoane cu dizabilități și persoane vârstnice vor fi finanțate prin PNRR cu 104.127.264 de lei (aproximativ 21 de milioane euro) pentru dezvoltarea serviciilor de asistență socială. Noile proiecte vor duce la îmbunătățirea calității vieții pentru încă 5.600 de beneficiari. Ca urmare a accesării de către Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS) a axelor de finanțare prin PNRR, în total, sunt finanțate 105 centre de zi cu componenta de îngrijire la domiciliu pentru persoane cu dizabilități, cu o valoare totală de 50,1 milioane de euro, și 71 de centre de zi cu componentă de îngrijire la domiciliu pentru persoanele vârstnice, cu o valoare totală de 86 milioane de euro. Astfel, numărul total de beneficiari sprijiniți prin aceste măsuri depășește 11.000 de persoane.

„Proiectele au ca obiectiv construirea unor spații pentru servicii de asistență și recuperare, precum și pentru renovarea și reabilitarea unora existente. Investițiile vor duce la sporirea accesului persoanelor vulnerabile, inclusiv persoanelor cu dizabilități și persoanelor în vârstă, la servicii sociale de calitate”, a declarat Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii.

Beneficiarii eligibili sunt furnizorii publici de servicii sociale, iar în cadrul apelurilor de proiecte au fost încurajate parteneriatele cu furnizorii privați. Scopul întregului demers este îmbunătățirea calității vieții și incluziunii sociale a persoanelor cu dizabilități și a vârstnicilor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.