Acasă Economie La Bacău a fost inaugurat primul Centru MRO certificat pentru elicopterul S-70...

La Bacău a fost inaugurat primul Centru MRO certificat pentru elicopterul S-70 Black Hawk din Europa

DISTRIBUIȚI

 171058 – 19012024 – Lockheed Martin şi Aerostar S.A. au inaugurat primul centru de servicii de întreţinere, reparaţii şi revizie (MRO) certificat pentru elicopterul S-70 Black Hawk din Europa. Lockheed Martin şi Aerostar efectuează deja activităţi similare pentru flota de avioane de luptă F-16 a României.

Deschiderea Centrului de Mentenanță a elicopterelor Black Hawk din dotarea MAI a avut loc în prezența reprezentanților de vârf ai companiei, ai ambasadei SUA, ai autorităților centrale și județene.

Din echipa Aerostar fac parte peste 2.000 de lucrători, dintre care peste 500 sunt ingineri. Domeniile de activitate sunt reparația avioanelor comerciale, producția de piese și subansamble pentru avioane și mentenanța aeronavelor și echipamentelor militare.  Angajaţii Aerostar au fost pregătiți la academia Sikorsky a Lockheed Martin din Statele Unite, unde s-au familiarizat cu aeronava şi au urmat toate pregătirile necesare.

Transferul de tehnologie de la Lockheed Martin către Aerostar poziționează România pe harta centrelor importante în domeniul mentenaței și modernizării aeronavelor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.