Acasă Social Sanatate Aceleași sume până la 30 iunie

Aceleași sume până la 30 iunie

DISTRIBUIȚI

 168058 – 19012024 – Până la 30 iunie, valorile punctelor per capita și pe serviciu din asistența medicală primară și ambulatorie de specialitate cât și suma lunară orientativă pentru medicii stomatologi rămân la același nivel pe care l-au avut în semestrul al II-lea al anului 2023. Decizia a fost șuată în urma consultărilor și negocierilor pe care  CNAS le-a avut cu reprezentanții patronatelor, sindicalor şi organizațiilor profesionale reprezentative din domeniul medical.

Astfel, valoarea punctului per capita rămâne 12 lei, punctul pe serviciu medical în asistența medicală primară – 8 lei, punctul pe serviciul medical în asistența medicală ambulatorie de specialitate – 4,5 lei, iar suma lunară orientativă pentru medicii stomatologi – 6.000 lei.

Consultările și negocierile s-au desfășurat on-line, conform calendarului anunțat la începutul săptămânii.

Anunțul CNAS, prin punerea în transparență decizională, referitor la o scădere semnificativă a valorii punctelor pentru serviciile medicale, precum și a faptului că în viitorul contract-cadru vor fi avute în vedere ”inadvertențele” descoperite în urma controalelor de anul trecut în privința serviciilor medicale s-au aflat la baza negocierilor de la care au plecat discuțiile între reprezentanții CNAS și părțile interesate din domeniul sanitar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.