Acasă Social Sanatate CNAS prelungește valabilitatea adeverinței care înlocuiește cardul național duplicat

CNAS prelungește valabilitatea adeverinței care înlocuiește cardul național duplicat

DISTRIBUIȚI

171672 – 28032024 –  Printr-un Ordin al președintelui CNAS, a fost prelungită valabilitatea adeverinței care înlocuiește cardul de sănătate până la emiterea cardului duplicat.

Până acum, durata valabilității adeverinței era de 60 de zile, fiind necesară emiterea periodică a unei noi adeverințe, până la emiterea noului card.

Adeverința se emite pentru asigurații care depun la casa de asigurări de sănătate cererea de eliberare a cardului duplicat, în cazul pierderii, deteriorării, furtului cardului inițial sau schimbării datelor de identitate ale titularilor.

Cererea de eliberare a cardului duplicat, completată și semnată de titular sau, după caz, de reprezentantul legal ori împuternicitul acestuia, poate fi transmisă și prin poștă sau prin mijloace electronice de comunicare la distanță, cu condiția să fie însoțită de copia actului de identitate și, după caz, de alte acte doveditoare, precum și de dovada plății contravalorii cardului duplicat.

Solicitanților cardului duplicat li se poate transmite adeverința înlocuitoare prin mijloace de comunicare la distanță.

Adeverințele emise până la data intrării în vigoare a ordinului își păstrează perioada de valabilitate prevăzută în acestea.

Persoanele asigurate care nu au avut niciodată card național de sănătate emis pot beneficia de servicii medicale, medicamente și dispozitive medicale fără să trebuiască să prezinte furnizorului o adeverință în locul cardului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.