Acasă Economie Oportunităților de afaceri și investiții între companiile românești și cele statele francofone

Oportunităților de afaceri și investiții între companiile românești și cele statele francofone

DISTRIBUIȚI

171673 – 28032024 –  După mai multe misiuni în Asia de Sud-Est, Africa Centrală și Liban, ca parte a Strategiei economice pentru francofonie 2020-2025, Organizația Internațională a Francofoniei (OIF) organizează, în perioada 27-29 martie 2024, la București, o nouă Misiune economică în Europa Centrală și de Est.

Misiunea vizează intensificarea comerțului și a investițiilor între cele 88 de state membre și guverne.

Ministrul afacerilor externe, Luminița Odobescu, a participat la deschiderea oficială a Misiunii economice și comerciale a Francofoniei în Europa Centrală și de Est, care beneficiază și de Înaltul Patronaj al Președintelui României.

Șefa diplomației române și-a exprimat speranța că Misiunea va contribui la facilitarea și promovarea oportunităților de afaceri și investiții între companiile românești și companiile din statele membre OIF, inclusiv ca modalitate de consolidare a legăturilor economice și comerciale tradiționale pe care România le împărtășește cu țările francofone din Africa și Asia.

Demnitarul român a reiterat contribuția tradițională și diversificată a României la promovarea Francofoniei, prin sprijinul politic acordat principiilor și valorilor Francofoniei, prin contribuții concrete și prin finanțarea unor programe unice, precum și prin dezvoltarea substanțială a Francofoniei științifice și academice, în plan național.

Misiunea economică în Europa Centrală și de Est reunește un forum economic la nivel înalt și sesiuni de networking de afaceri între companii, în special în sectorul agroalimentar, digital (cu accent pe securitatea cibernetică și industria jocurilor video), energia verde și industria medicală.

De asemenea, misiunea include coaching de specialitate, vizite la fața locului și oportunități de networking pentru a identifica și implementa oportunități de afaceri și investiții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.