Acasă Anchete Interne Peste 5.000 de bunuri, susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de peste...

Peste 5.000 de bunuri, susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de peste 1,5 milione de lei, descoperite în P.T.F. Calafat

DISTRIBUIȚI

171136 – 29012024 – Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat au descoperit, în urma unui control efectuat asupra a două mijloace de transport, mai multe cutii de carton ce conţineau 5.902 bunuri contrafăcute constând în articole textile, încălțăminte, marochinărie și parfumuri, toate purtând însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute. Dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, acestea ar fi valorat aproximativ 1.509.800 lei.

În data de 28.01.2024, la diferite intervale de timp, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, s-au prezentat pentru a intra în ţară, doi cetățeni bulgari, unul aflându-se la volanul unui autocamion, iar celălalt conducând un ansamblu rutier. Conform documentelor prezentate, primul șofer transporta coletărie pe ruta Bulgaria-Austria, iar cel de-al doilea transporta piese pentru frigidere pe ruta Bulgaria-Polonia.

Cu ocazia efectuării controlului de frontieră, poliţiştii au descoperit în compartimentele de marfă ale celor două mijloace de transport, printre marfa transportată, mai multe cutii de carton ce conțineau articole textile, încălțăminte, marochinărie și parfumuri.

În urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 5.902 bunuri contrafăcute,  toate purtând însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

Produsele, în valoare de 1.509.800 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate de către polițiștii de frontieră în vederea continuării cercetărilor.

În prezent, faţă de șoferii bulgari se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, urmând ca la finalizarea acestora să fie propuse soluții legale prin unitatea de parchet.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.