Acasă Social Simona Bucura-Oprescu, discuţii cu reprezentanţii Camerei de Comerţ Americane în România privind...

Simona Bucura-Oprescu, discuţii cu reprezentanţii Camerei de Comerţ Americane în România privind piața forței de muncă

DISTRIBUIȚI
foto:mmuncii.ro

 168041 – 17012024 – Ministrul Muncii Simona Bucura-Oprescu s-a întâlnit cu reprezentanţii Camerei de Comerţ Americane în România (AmCham).

Discuțiile au vizat deficitul de forţă de muncă din ţara noastră și situația agenților de muncă temporară.

Ministrul Simona Bucura-Oprescu a subliniat o dată în plus că prioritatea mandatului său vizează găsirea de soluții pentru a crește gradul de ocupare pe piața forței de muncă din România.

”Avem nevoie de o piață a forței de muncă puternică pentru a putea plăti pensii și salarii care să asigure un nivel de trai adecvat pentru români. Este nevoie, în acest sens, să răspundem eficient la nevoile pe care angajatorii le au. Programele de formare profesională trebuie să se întâlnească, astfel, cu nevoile reale ale pieței muncii. Îmi doresc să aflu direct de la angajatori problemele cu care aceștia se confruntă și să lucrăm împreună pentru a găsi cele mai bune soluții pentru a avea o piață a muncii adecvată și pentru a oferi sprijinul necesar pentru dezvoltarea economiei României”, a declarat ministrul Simona Bucura-Oprescu.

Pe de altă parte, în ceea ce privește agenții de muncă temporară, la Ministerul Muncii și Solidarității Sociale este în lucru un proiect de act normativ care să eficientizeze condițiile de autorizare și să reducă birocrația, cu respectarea și protejarea drepturilor lucrătorilor.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.