Acasă Politic SUA vor rămâne în NATO în pofida lui Trump, afirmă șeful Alianței/...

SUA vor rămâne în NATO în pofida lui Trump, afirmă șeful Alianței/ Stoltenberg spune că SUA vor rămâne un aliat statornic și important

DISTRIBUIȚI

 171034 – 17012024 – SUA nu vor părăsi NATO, indiferent de rezultatul alegerilor din acest an și în pofida amenințărilor lui Donald Trump de a ieși din alianța militară, scrie Bloomberg.

„SUA vor rămâne un aliat statornic și important, deoarece este în interesul de securitate al Statelor Unite să aibă peste 30 de prieteni și aliați”, a afirmat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, într-un interviu acordat Bloomberg TV la Forumul Economic Mondial de la Davos.

Comentariile vin în contextul în care oficialii NATO, în special în Europa, sunt îngrijorați după ce fostul președinte a amenințat că va retrage SUA din Organizația Tratatului Atlanticului de Nord.

În întâlnirile anterioare, Trump nu i-a menționat niciodată lui Stoltenberg că SUA nu ar ajuta niciodată Europa dacă ar fi atacată, a declarat șeful NATO. Comisarul european Thierry Breton a declarat săptămâna trecută că, la o întâlnire cu Trump la Davos în 2020, fostul președinte a spus că SUA nu ar veni niciodată în ajutorul Europei dacă aceasta ar fi atacată.

Nemulțumirea lui Trump era legată de faptul că aliații europeni alocau suficiente fonduri pentru apărare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.