Acasă Economie Termocentrala Paroșeni, repornită pentru două săptămâni, fără întrerupere

Termocentrala Paroșeni, repornită pentru două săptămâni, fără întrerupere

DISTRIBUIȚI

171148 – 31012024 – Ministerul Energiei  anunță repornirea, pentru următoarele două săptămâni, a grupului energetic de la Paroșeni. Este prima dată după ani de zile când Termocentrala Paroșeni va funcționa fără întrerupere pentru o perioadă atât de lungă.

În ultimii ani, termocentrala a funcționat limitat, două zile pe săptămână, cu costuri foarte mari. Odată cu devenirea funcțională a Complexului Energetic Valea Jiului (CEVJ), programul a fost modificat la cinci zile funcționare continuă, iar acum, după o serie de optimizări, centrala poate opera pentru două săptămâni consecutive.

Complexul hunedorean necesită aproximativ 2.000 de tone de huilă zilnic pentru funcționarea optimă a grupului energetic.

Se estimează că producția de huilă va crește, urmând să fie efectuate 320 de noi angajări pentru a asigura lucrul pe patru schimburi la minele Lonea și Lupeni. În prezent, aceste unități operează pe două schimburi, conform calendarului de punere în siguranță a exploatărilor miniere în orizontul 2032. În următoarele săptămâni, se așteaptă o creștere a producției zilnice cu încă 300 de tone, ajungând la aproximativ 1.000 de tone pe zi.

CEVJ a beneficiat de un ajutor de stat în valoare de 70 de milioane de lei pentru lunile octombrie și noiembrie, urmat de 350 de milioane de lei până în iunie 2024, fonduri pentru punerea în siguranță a minelor de cărbune, inclusiv consolidarea galeriilor și abatajelor, retehnologizarea infrastructurii miniere și forța de muncă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.