Acasă Politic Vizita în România a șefului Statului Major al Forțelor Armate Portugheze

Vizita în România a șefului Statului Major al Forțelor Armate Portugheze

DISTRIBUIȚI

 167995 – 12012024 –   Șeful Statului Major al Apărării, generalul Gheorghiță Vlad, a avut o serie de întâlniri, în perioada 10-12 ianuarie, cu șeful Statului Major al Forțelor Armate Portugheze, generalul José Nunes da Fonseca.

        Agenda discuțiilor a vizat situația de securitate, creșterea cooperării în domeniul apărării, precum și prezența trupelor române și portugheze în misiuni ale NATO și Uniunii Europene. Cei doi șefi ai Apărării au subliniat că, în continuare, instruirea comună va urmări creșterea interoperabilității și a capacității de reacție a structurilor aliate dislocate în țara noastră.

       Generalul Gheorghiță Vlad i-a mulțumit omologului său pentru efortul Forțelor Armate Portugheze care mențin, de aproape doi ani, prezența unui contingent consistent de militari, atât în cadrul Brigăzii Multinaționale Sud-Est, cât și în alte structuri multinaționale.

       „Apreciem implicarea colegilor portughezi pentru consolidarea posturii de descurajare și apărare în zona de est a NATO. De asemenea, este de remarcat contribuția în cadrul proiectului pregătirii personalului navigant și de sprijin pentru aeronavele F-16 din dotarea Forțelor Aeriene Române. Dorim să accelerăm cadența instruirii prin lărgirea spectrului cooperării în domeniile forțelor pentru operații speciale, forțelor terestre și navale, învățământului militar și medicinei operaționale, inclusiv în format UE”, a afirmat șeful Apărării.

     În programul șefului Apărării din Republica Portugheză au fost incluse vizita la Batalionul 1 Instrucție din Caracal, unitatea de dislocare a detașamentului portughez (din compunerea Brigăzii Multinaționale Sud-Est), în data de 11 ianuarie, respectiv discuțiile de la sediul MApN din București, în data de 12 ianuarie. În cadrul ceremoniei organizate la Caracal, în semn de apreciere a profesionalismului militarilor, generalii Gheorghiță Vlad și José Nunes da Fonseca au înmânat distincții pentru zece ofițeri și subofițeri portughezi și români din Brigada Multinațională Sud-Est.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.