Acasă Social Aparare Vizita la MApN a reprezentantului special al prim-ministrului britanic pentru Balcanii de...

Vizita la MApN a reprezentantului special al prim-ministrului britanic pentru Balcanii de Vest

DISTRIBUIȚI
foto:mapn

 171150 – 31012024 – Secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale, Simona Cojocaru, a avut marți, 30 ianuarie, o întrevedere cu reprezentantul special al prim-ministrului britanic pentru Balcanii de Vest, Lord Stuart Peach, anunță MApN.

Discuțiile celor doi oficiali au vizat situația de securitate din Balcanii de Vest și din regiunea Mării Negre, evocând importanța strategică a celor două regiuni, precum și legătura strânsă dintre ele.

Lordul Peach a transmis apreciere pentru eforturile României pe palier operațional în Balcanii de Vest, evidențiind în mod special nivelul extraordinar al cooperării dintre militarii români și britanici în KFOR.

Secretarul de stat român a subliniat angajamentul național în ceea ce privește contribuția la menținerea unui mediu stabil și sigur în Balcanii de Vest, concretizat prin participarea substanțială în cadrul EUFOR Althea și KFOR.

Totodată, secretarul de stat român a evidențiat rolul important al Reuniunii miniştrilor apărării din Europa de Sud-Est (South-Eastern Europe Defence – SEDM), inițiativă a cărei președinție este deținută de România. A subliniat că acest format reunește țări din regiunea Mării Negre, din Balcanii de Vest și din sudul Europei, urmărind consolidarea cooperării regionale, în vederea reducerii vulnerabilităților și gestionarea provocărilor și asigurării unui climat de securitate stabil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.