Acasă Social 8 februarie, Ziua Siguranţei pe Internet

8 februarie, Ziua Siguranţei pe Internet

DISTRIBUIȚI
foto:DNSC
171228 – 08022024 – Ziua Siguranţei pe Internet 2024, sărbătorită în peste 100 de ţări din toată lumea, se desfăşoară anual sub egida reţelei europene „INSAFE” – European Safer Internet Network, în scopul promovării utilizării într-un mod mai sigur şi responsabil a tehnologiei, mai ales în rândul copiilor şi adolescenţilor.

Organizatorii doresc să scoată în evidenţă utilizarea pozitivă a tehnologiei, rolul pe care îl joacă în viaţa fiecăruia dintre noi şi face apel la tineri, părinți, profesori, asistenți sociali, companii, politicieni, oameni ai legii să se unească pentru un internet mai bun.

În fiecare zi, milioane de oameni folosesc internetul. Informaţii, tranzacţii online, e-mailuri, jocuri, muzică, activităţi pe care majoritatea dintre noi le depunem online. Din păcate, există şi oameni care profită de tot acest trafic, reuşind să fure informaţii personale şi confidenţiale.

Pentru a fi un beneficiu pentru toţi, şi internetul, ca societate virtuală, are propriile sale reguli care se cer respectate pentru buna funcţionare.

Neticheta este codul social al internetului, având în definiţie cuvintele net, reţea, şi eticheta, şi reprezintă regulile de conduită propuse sau recomandate internauţilor.

Spiritul netichetei este acela de a fi civilizat şi de a respectă câteva reguli de bază care constau în: corectitudinea şi onestitatea mesajelor, a nu urma link-uri de tip pop-up şi spam-uri, şi nici a le crea, utilizarea site-urilor web securizate şi respectarea normelor unui site web, şi, la fel de important, respectarea dreptului la intimitate şi imagine în orice acţiune, inclusiv în crearea de profiluri pe reţelele sociale şi în postarea de comentarii.

În concluzie, comportamentul politicos şi prudent va promova „o cybersferă” pozitivă în care utilizatorii vor comunica eficient.Sursa:tvrinfo.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.