Acasă Economie Energia, infrastructura, IT și industria agroalimentară, temele centrale de dezbatere la Forumul...

Energia, infrastructura, IT și industria agroalimentară, temele centrale de dezbatere la Forumul Economic România-Italia

DISTRIBUIȚI

171291 – 16022024- În marja ședinței comune a Guvernelor României și Ttaliei, Ambasada României la Roma a organizat un Forum Economic România – Italia care a vizat promovarea oportunităților de colaborare româno-italiene în domeniul energetic, industriei metal-mecanică și infrastructură, IT&C și industria agroalimentară.

Sesiunile de discuții ale Forumului au fost inaugurate de miniștrii de externe ai celor două state.

Au participat companii românești publice și private, peste 120 de companii italiene arătându-se interesate de dezvoltarea afacerilor în România.

În calitate de Operator Național de Transport și Sistem, Transelectrica a participat, alături de alte 29 de companii din România din domeniul energiei (între care Transgaz, Romgaz, Nuclearelectrica și Electrica),  pentru a explora oportunitățile de colaborare și schimb de experiență cu mediul economic italian. Principalele arii de interes în discuțiile cu mediul economic italian au fost investițiile, mentenanța și operarea sistemului.

În calitate de membri ai ENTSO-E, reprezentanții Transelectrica au avut o întâlnire cu reprezentanții Terna – Operatorul de Transport și Sistem din Italia, cu care au discutat despre dezvoltarea infrastructurii energetice, interconexiuni și integrarea energiei regenerabile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.