Acasă Anchete Interne IGSU: Misiunile gestionate de pompieri în decursul zilei de ieri

IGSU: Misiunile gestionate de pompieri în decursul zilei de ieri

DISTRIBUIȚI

 168201 – 06022024 – Prima zi a acestei săptămâni a fost una solicitantă pentru pompierii militari, sens în care, în ultimele 24 de ore, salvatorii au acționat cu promptitudine în peste 1.800 de misiuni în sprijinul comunităților și bunurilor acestora.

În acest interval, cele mai multe intervenții au fost desfășurate de către echipajele SMURD, care au asistat medical 1.468 de persoane, aflate în dificultate.

Concomitent cu misiunile de prim ajutor, pompierii au acționat pentru stingerea celor 152 de incendii izbucnite la nivel național, prevenind astfel extinderea flăcărilor la vecinătăți și limitând pagubele materiale. Din totalul acestora, un procent de aproximativ 65% a fost înregistrat la arderile necontrolate de miriști, vegetație uscată și deșeuri menajere, suprafața afectată însumând peste 350 ha de teren.

Totodată, în perioada analizată, colegii noștri au acționat în 7 situații pentru extragerea victimelor blocate în autoturismele avariate din cauza accidentelor rutiere.

În ultimele 24 de ore, eforturile pompierilor s-au concentrat și asupra protecției comunităților și bunurilor acestora, sens în care, echipajele operative au intervenit în 258 de misiuni de acest fel.

În acest context, ca urmare a manifestărilor fenomenelor hidrometeorologice, în intervalul 05.02.2024, ora 07.00 – 06.02.2024, ora 07.00, salvatorii au acționat în 13 localități din 9 județe (BC, BN, CJ, CV, DB, HR, HD, MM, SB, SJ), precum și în municipiul București pentru evacuarea apei din 2 case, 11 curți și 1 beci, precum și pentru degajarea unor elemente de construcție de la 20 imobile, 8 copaci și 1 stâlp căzuți pe carosabil, în urma cărora au fost afectate 4 autoturisme.Datorită răspunsului optim furnizat de către echipajele operative pe durata misiunilor derulate, 11 persoane aflate în situații critice au fost salvate. 

De asemenea, în decursul zilei de ieri, au fost transmise 5 mesaje de avertizare a populației prin intermediul sistemului RO-ALERT, privind posibilitatea producerii unor fenomene hidrometeorologice periculoase în județele Gorj, Maramureș, Sibiu și Suceava.

Aflați cum să reacționați în caz de nevoie și fiți pregătiți pentru a face față oricărei situații de urgență! Obțineți mai multe informații cu privire la modul de comportare accesând platforma națională de pregătire în situații de urgență, disponibilă la adresa https://fiipregatit.ro.

De asemenea, aplicația mobilă DSU poate fi descărcată gratuit din App Store sau Google Play și oferă informații extrem de utile pentru a fi mereu pregătit.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.