Acasă Economie La Caragele se forează

La Caragele se forează

DISTRIBUIȚI

171381 – 26022024 – Romgaz a reînceput forajul în perimetrul Caragele și deja au avansat peste 1.500 de metri în două săptămâni, lucrarea fiind în avans față de graficul asumat, a anunțat ministrul Energiei, Sebastian Burduja, care a vizitat la sfâșitul săptămânii sonda 76 Rosetti.

Proiectul Caragele este cea mai importantă investiţie onshore din portofoliul de explorare al companiei SNGN Romgaz S.A. şi are deja un aport important la producţia naţională de hidrocarburi.

Conform sursei citate, în luna iunie forarea ar trebui să ajungă la o adâncime de 5.000 metri.

Investiţia în aceasta sondă depăşeşte 100 de milioane de lei, iar investiţia totală la Caragele va fi de peste 1 miliard de lei până în 2027.

Câmpul de gaze Caragele este un zăcământ de gaze naturale situat în Luciu (Buzău), la 105 km de București. Descoperirea zăcământului a fost anunțată de Romgaz în iunie 2016, fiind una dintre cele mai mari descoperiri pe uscat din România din ultimii 10 ani. Caragele face parte din concesiunea RG06 a companiei situată în regiunea Nord-Est Muntenia.

Câmpul de gaze Caragele este o structură cu o lungime de 35 km situată la o adâncime de 4.000 m în rezervoare calcaroase din Jurasic.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.