Acasă Externe Agenda Europeana Dialog european despre viitorul agriculturii

Dialog european despre viitorul agriculturii

DISTRIBUIȚI

171382 – 26022024 – Comisia Europeană reunește fermieri, magazine și distribuitori alimentari, organizații ale consumatorilor, grupuri de protecție a mediului, instituții financiare și universități pentru un schimb de opinii și pentru a asculta nevoile fermierilor. Scopul dialogului strategic privind viitorul agriculturii este conturarea unei viziuni comune privind viitorul sistemului agroalimentar al UE.

Datorită experienței sale îndelungate, în special în calitate de președinte al Comisiei pentru viitorul agriculturii din cadrul Guvernului federal al Germaniei, profesorul Peter Strohschneider a fost numit președinte al acestui dialog.

Dialogul strategic, anunțat de președinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen, este identificarea dificultăților și oportunităților aduse în discuție de participanți: un nivel de trai echitabil pentru fermieri și comunitățile rurale, sprijinirea agriculturii respectând limitele planetei și ale ecosistemelor, valorificarea oportunități oferite de cunoaștere și de inovația tehnologică și promovarea unui viitor prosper pentru sistemul alimentar al UE într-o lume competitivă.

În 2023, Comisia Europeană a lansat deja un sistem de sprijin pentru agricultori pe o perioadă de 5 ani, sub forma unei noi politici agricole comune (PAC). Acesta a primit finanțare în valoare de 300 de miliarde euro și include stimulente care să-i ajute pe fermieri să adopte practici sustenabile și reziliente. Dacă în același timp stochează carbon, fermierii vor primi o plată suplimentară pentru producție.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.