Acasă Externe Menținerea riscurilor asociate erupției vulcanice în zona Sundhnjúkagígar

Menținerea riscurilor asociate erupției vulcanice în zona Sundhnjúkagígar

DISTRIBUIȚI
foto: stirileprotv

168168 – 02022024 – Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Islanda că autoritățile locale mențin în atenție riscurile asociate (erupții, seisme, avalanșe și valuri) activității vulcanice latente în zona Sundhnjúkagígar, la aproximativ 4 km nord-est de nord de orașul Grindavík. Până la stingerea activității vulcanice, Apărarea Civilă islandeză a solicitat cetățenilor și turiștilor să nu se deplaseze în zona afectată, iar cei care au nevoie de asistență pot contacta numărul unic de urgență „112”, iar pentru alte informații suplimentare pot contacta linia de asistență a Crucii Roșii, la 1717.

Sfaturile și instrucțiunile autorităților islandeze (în limba engleză) sunt disponibile pe site-ul Departamentului de Protecție Civilă și Managementul Situațiilor de Urgență islandez, al Oficiului Meteorologic al Islandei și la pagina web https://safetravel.is.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Copenhaga: +4539407177, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și numărul de telefon de permanență al misiunii diplomatice a României în Regatul Danemarcei și Islanda: +4527355537.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români să respecte cu strictețe instrucțiunile autorităților islandeze și să consulte paginile de Internet https://copenhaga.mae.ro, www.meteoalarm.org și www.mae.ro şi reaminteşte cetăţenilor români care călătoresc în străinătate că au la dispoziţie serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.