Acasă Anchete Interne Pompierii militari au salvat peste 50 de persoane în acest weekend

Pompierii militari au salvat peste 50 de persoane în acest weekend

DISTRIBUIȚI

171320 – 19022024 – Acest weekend s-a dovedit a fi unul solicitant pentru pompierii militari. Astfel, în acest interval, salvatorii au gestionat peste 4.500 de solicitări primite din partea populației.

În decursul celor trei zile, acțiunile de asistență medicală însumează cel mai mare procent al misiunilor desfășurate de către colegii noștri, în urma cărora echipajele SMURD au oferit sprijin pentru aproximativ 3.700 de persoane aflate în dificultate.

De asemenea, în acest sfârșit de săptămână, pompierii au gestionat 415 misiuni destinate protecției comunităților și bunurilor acestora, în timp ce echipajele de descarcerare au intervenit rapid în 14 situații pentru extragerea victimelor din autoturismele avariate în urma accidentelor rutiere.

Concomitent cu aceste tipuri de misiuni, echipajele de stingere au acționat pentru localizarea și lichidarea celor 366 de incendii izbucnite la nivel național. În ultimele 72 de ore, numărul incendiilor de vegetație a fost în continuare unul ridicat, iar suprafața de teren afectată depășește pragul de 700ha. 

Datorită răspunsului eficient furnizat de către echipajele operative pe durata misiunilor desfășurate în acest weekend, 53 de persoane aflate în situații critice au fost salvate. 

Concomitent cu toate aceste situații, salvatorii au continuat să desfășoare și acțiuni în sprijinul autorităților din zonele de graniță, oferind suport cetățenilor străini care au sosit în România din zona de conflict.

Aflați cum să reacționați în caz de nevoie și fiți pregătiți pentru a face față oricărei situații de urgență! Obțineți mai multe informații cu privire la modul de comportare accesând platforma națională de pregătire în situații de urgență, disponibilă la adresa https://fiipregatit.ro.

De asemenea, aplicația mobilă DSU poate fi descărcată gratuit din App Store sau Google Play și oferă informații extrem de utile pentru a fi mereu pregătit.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.