Acasă Social Aparare Vizita în România a șefului Statului Major al Apărării din Macedonia de...

Vizita în România a șefului Statului Major al Apărării din Macedonia de Nord

DISTRIBUIȚI
foto:defense.ro

 171412 – 28022024 –  Șeful Statului Major al Apărării, generalul Gheorghiță Vlad, s-a întâlnit cu omologul său din Republica Macedonia de Nord, generalul-locotenent Vasko Gjurchinovski, care s-a aflat, în zilele de 26 și 27 februarie, în vizită oficială în țara noastră.

Discuțiile au vizat situația de securitate, cu accent pe regiunea Balcanilor de Vest și pe flancul estic al NATO, intensificarea colaborării în format bilateral și aliat, precum și în cadrul inițiativelor regionale.

Șeful Apărării a evidențiat contribuția celor trei rotații ale militarilor macedoneni la Brigada Multinațională de Sud-Est. „Pregătirea în comun, precum și participarea la misiuni NATO și UE consolidează  parteneriatul dintre cele două armate, crește nivelul de instruire și interoperabilitatea. Am identificat oportunități noi de cooperare, care se subscriu priorităților de menținere a stabilității în Balcanii de Vest, și de întărire a posturii aliate de descurajare și apărare în contextul crizei de securitate generate de războiul din Ucraina”, a spus generalul Gheorghiță  Vlad.

Programul șefului Apărării din Republica Macedonia de Nord a inclus vizite la unități din compunerea Brigăzii Multinaționale de Sud-Est. La ceremonia organizată la Batalionul 1 Infanterie Olt din Caracal, unitatea de dislocare a contingentului macedonean, generalii Gheorghiță Vlad și Vasko Gjurchinovski au înmânat distincții onorifice unor militari români și macedoneni.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.