Acasă Social Aparare Vizita la MApN a Asistentului Secretarului General al ONU pentru Europa, Asia...

Vizita la MApN a Asistentului Secretarului General al ONU pentru Europa, Asia Centrală și Americi

DISTRIBUIȚI
foto:facebook

 171242 – 10022024 – Secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale, Simona Cojocaru, a avut vineri, 9 februarie, o întrevedere cu Asistentul Secretarului General al ONU pentru Europa, Asia Centrală și Americi, Miroslav Jenča.

Principalele teme de discuții au vizat subiectele de actualitate privind situația de securitate din regiunea Mării Negre și Balcanii de Vest.

În deschiderea discuțiilor, demnitarul român a subliniat că în ciuda unor provocări de securitate cu un spectru din ce în ce mai larg în regiune, România rămâne un pilon de stabilitate și se alătură eforturilor organizațiilor internaționale de a găsi răspunsuri adecvate la noul context regional.

De asemenea, a remarcat că deși formatele bilaterale și regionale joacă un rol important în abordarea actualelor amenințări de securitate, formatele multilaterale de dialog, inclusiv în cadrul ONU, conferă o legitimitate sporită în acest sens.

Secretarul de stat Cojocaru a evidențiat contribuția României la eforturile de securizare a rutelor maritime din Marea Neagră ca răspuns la noile provocări la adresa vaselor civile cauzate de existența minelor marine.

Cei doi oficiali au discutat și despre contribuția Ministerului Apărării Naționale la misiunile de menținere a păcii ale ONU.

În încheierea discuțiilor, a fost subliniată necesitatea sporirii eforturilor politice ale comunității internaționale în vederea identificării celor mai bune soluții pentru prevenirea și gestionarea crizelor de securitate.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.