Acasă Economie Hidroagregatul 5 de la Porțile de Fier I a fost repus în...

Hidroagregatul 5 de la Porțile de Fier I a fost repus în funcțiune

DISTRIBUIȚI

 171457 – 05032024 – Hidroagregatul 5 de la Porțile de Fier I, afectat de incendiu care a avut loc la 1 februarie, a fost repus în funcțiune, anunță Hidroelectrica.

”Hidroagregatul funționează la această oră la putere redusă, însă se află într-un calendar de creștere treptată a intensității de lucru”, precizează Karoly Borbely, CEO Hidroelectrica, printr-un comunicat de presă. Acesta menționează angajamentul și efortul constant al celor care au muncit neîncetat pentru restabilirea condițiilor normale de exploatare.

Reamintim că în seara zilei de 1 februarie 2024, Hidrocentrala Porțile de Fier a fost afectată de un incendiu la transformatorul aferent hidroagregatului 5, pentru stingerea focului intervenind atât pompierii, cât și angajații.

Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie verde din România și furnizează servicii tehnologice esențiale pentru Sistemul Energetic Național. Compania operează 187 centrale cu o capacitate hidroenergetică de 6,3 GW și deține un parc eolian la Crucea, cu o putere instalată de 108 MW.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.