Acasă Politic Întrevedere Simona Bucura-Oprescu – Karien van Gennip

Întrevedere Simona Bucura-Oprescu – Karien van Gennip

DISTRIBUIȚI

171655 – 26032024 –  Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale, s-a întâlnit cu Karien van Gennip, viceprim-ministru și ministru al Afacerilor Sociale și Ocupării din Regatul Țărilor de Jos (Olanda).

Discuțiile au vizat drepturile și situația lucrătorilor români în Țările de Jos, mobilitatea echitabilă a forței de muncă, cooperarea în domeniul securității și sănătății la locul de muncă, formarea profesională și învățarea pe tot parcursul vieții, precum și cooperarea între ministerele de resort și instituțiile subordonate din cele două țări.

„Am decis să semnăm un Memorandul de colaborare care să prevadă ținte clare și acțiuni comune pe linie de ocupare a forței de muncă și de inspecție a muncii. Una dintre aceste acțiuni este legată de informarea corectă a românilor care merg în Țările de Jos cu privire la drepturile pe care le au, la vulnerabilități și oportunități. În domeniul ocupării vom avea echipe comune de lucru pentru a crește vizibilitatea și rolul EURES (European Employment Services – Serviciul European de Ocupare a Forţei de Muncă). Îmi doresc să implicăm în aceste acțiuni comune și autoritățile locale. Pe de altă parte, un obiectiv important al mandatului meu este și acela de a dezvolta economia socială în România și de a sprijini întreprinderile de economie socială, iar din acest punct de vedere putem învăța din bunele practici din Țările de Jos. Îmi doresc să maximizăm potențialul economiei sociale în România.”, a declarat ministrul Simona Bucura-Oprescu.

Din delegația olandeză au mai făcut parte și Tim Versnel, viceprimar al orașului Rotterdam și Hinke Nauta, șef adjunct de misiune Ambasada Regatului Țărilor de Jos la București.

În Regatul Țărilor de Jos sunt în acest moment circa 60.000 de români rezidenți. Aceștia lucrează în domenii de top (sănătate, IT), dar și în construcții și agricultură.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.