Acasă Anchete Interne Ministrul Cătălin Predoiu face muncă de teren

Ministrul Cătălin Predoiu face muncă de teren

DISTRIBUIȚI
foto:facebook

171540 – 14032024 – Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a vizitat punctul de trecere a frontierei PTF Nădlac-Csanádpalota, împreună cu șeful Poliției de Frontieră, chestor de poliție Cornel Laurian Stoica, șeful ITPF Oradea, chestor de poliție Marin Bondar, șeful Sectorului Poliției de Frontieră Nădlac, comisar șef de poliție Cătălin Zarzără, șeful Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac-Csanádpalota, comisar de Poliție Nicolae Alexandru și șeful SJPI Arad, col. Mihai Udriște.

Au fost evaluate măsurile luate în toamna anului 2023 pentru eficientizarea luptei împotriva migrației ilegale, traficului de persoane și de droguri și pentru fluidizarea circulației la punctele de frontieră.

 Ulterior, Predoiu a anunțat că a cerut pregătiri suplimentare pentru sezonul de vară, când este așteptată o creştere a traficului, precum și asigurarea unor servicii de asistenţă medicală şi sanitară în PTF.

”Poliţia Română de Frontieră şi Poliţia Română au primit instrucţiuni să fie pregătite în caz de creştere  a numărului de migranți ilegali care vor încerca trecerea frontierelor. Această presiune va rămâne scăzută atât timp cât riposta va fi eficientă, cât timp transmitem prin acţiunile noastre un mesaj clar traficanţilor de migranţi ilegali că şansele de a fi descoperiţi şi capturaţi de poliţiştii noștri sunt certe şi mari. Pe de altă parte, voi cere Comisiei Europene mai multe fonduri pentru protecţia frontierelor, voi discuta şi cu alţi parteneri ai României despre creşterea dotării cu mijloace logistice a Poliţiei de Frontieră”, a afirmat Predoiu.

Ministrul a anunțat că va discuta cu omologul ungar, ministrul Sandor Pinter, pentru găsirea unor soluții comune de optimizare a cooperării la frontieră pentru combaterea migraţiei ilegale.

 În 2023, Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II a fost trecut de aproximativ 11 milioane de persoane, fiind al doilea punct ca nivel de trafic după aeroportul Otopeni. În același timp, au fost verificate aproximativ 5,2 milioane mijloace de transport.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.