Acasă Externe Agenda Europeana Training în domeniul afacerilor europene pentru tineri jurnalişti

Training în domeniul afacerilor europene pentru tineri jurnalişti

DISTRIBUIȚI

  171529 – 13032024 – În perioada 15-17 aprilie a.c., la Oradea va avea loc programul European Parliament Training Programme for Young Journalists”. Programul presupune un modul concentrat pe cunoștințele generale despre funcționarea Uniunii Europene și pe activitatea mass-media pe teme legate de UE. Jurnaliștii care finalizează prima parte a programului vor putea parcurge un al doilea modul, la Bruxelles sau Strasbourg, la sediul Parlamentului European.

Costurile de transport și cazare în Oradea sunt acoperite de organizatori.

 Pentru înscrierea la primul modul de training tinerii jurnaliști trebuie să fie absolvenți ai unui program de studii universitare de licență, să aibă o experiență de lucru în instituții de presă care să nu depășească în total trei ani și să fie interesați de temele europene.

 Înscrierea se poate face până în data de 25 martie, la adresa epbucarest@europarl.europa.eu.

Dosarul de candidatură este compus din:

– O scrisoare de intenție de cel mult o pagină, redactată în limba română, care va prezenta motivația participării, interesul pentru domeniul afacerilor europene și impactul preconizat al acestui program pentru viitorul profesional al candidatului;

– Curriculum Vitae, redactat în limba română;

– Copie după legitimația de presă sau scrisoare de recomandare de la instituția de presă cu care colaborează candidatul;

– O selecție de 2 link-uri cu materiale de presă publicate (articole, reportaje scrise, audio sau video).

 Evaluarea candidaturilor va ține cont de claritatea și coerenţa materialelor, veridicitatea informațiilor, abilitățile multimedia, sensibilitatea culturală, diversitate și incluziune.

 Rezultatele selecției candidaturilor vor fi anunțate la începutul lunii aprilie.

 Programul ”European Parliament Training Programme for Young Journalists” este un exercițiu de consolidare a capacităților jurnalistice în domeniul Uniunii Europene ale tinerilor profesioniști din mass-media și are scopul de a contribui la o mai bună înțelegere atât a modului în care funcționează Uniunea Europeană și Parlamentul European, cât și a democrației parlamentare și a valorilor pe care aceasta le reprezintă.

Training-ul pentru tineri jurnaliști este un program al Parlamentului European, gestionat și implementat de un consorțiu format din Hikari Group si European Media Connections. Ediţia anului 2024 se bucură de sprijinul centrului Europe Direct Oradea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.