Acasă Externe Rețea de trafic de persoane destructurată în Spania și Polonia

Rețea de trafic de persoane destructurată în Spania și Polonia

DISTRIBUIȚI

  171528– 13032024 – Poliția Națională Spaniolă (Policía Nacional) și Poliția de Frontieră Poloneză (Straż Graniczna) au desfășurat o operațiune comună de destructurare a unui grup infracțional care trafica ființe umane în scopul exploatării sexuale și prin muncă în Spania. Investigațiile au culminat cu arestarea a 17 persoane și eliberarea a 13 victime.

Suspecții au fost arestați în Spania (Madrid, Palma, Barcelona) și Polonia în timpul unei razii care  avut loc în noiembrie anul trecut. În urma a șapte percheziții domiciliare au fost confiscate dispozitive electronice, documente și 15.000 de euro numerar.

Rețeaua criminală își maximiza câștigurile și prin vânzarea de stimulente sexuale, astfel încât clienții bărbați să petreacă mai mult timp în compania femeilor exploatate. Profiturile erau direcționate către o firmă de catering deținută de liderul organizației.

Potrivit Europol, care a sprijinit operațiunea, victimele erau atrase printr-o aplicație de mesagerie.  Uneori, același individ ar exploata mai mult victimele, forțându-le să plătească o sumă suplimentară de 400 euro/lună.

Din Polonia, victimele erau transferate la Mallorca, unde li se promitea un loc de muncă, dar unde, de fapt, erau forțate să se prostitueze.

Potrivit forțelor de ordine spaniole, victimele trăiau într-un regim de sclavie în care trebuiau să fie disponibile 24 de ore, 7 zile pe săptămână și erau supravegheate permanent de membrii organizației criminale. Victimele puteau păstra doar jumătate din câștigurile obținute din serviciile sexuale și nu puteau respinge niciun client.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.