Acasă Economie 4% din bugetul unei familii cu venituri medii, cheltuit pe energie şi...

4% din bugetul unei familii cu venituri medii, cheltuit pe energie şi combustibili

DISTRIBUIȚI

171909 – 22042024 – Asociaţia Energia Inteligentă a publicat o analiză în vederea dezvoltării conceptului de comunitate independentă energetic.

4% din bugetul unei familii cu venituri medii pe economie se cheltuie în prezent pe energie şi combustibili, însă procentul poate ajunge aproape de o treime până în anul 2050, conform studiului prezentat de Asociaţia Energia Inteligentă.

Aceasta a publicat rezultatele unei analize de caz pe un oraş din România, respectiv Târgu Mureş, în vederea dezvoltării unui concept de comunitate independentă energetic.

Studiul a generat trei scenarii prin care să se ajungă la un astfel de rezultat: două dintre ele au luat în calcul mixul energetic – cu şi fără termoficare, iar un al treilea s-a bazat exclusiv pe folosirea electricităţii.

Din start s-au inclus, indiferent de variantă, reabilitarea termo-energetică a tuturor clădirilor şi amplasarea sistemelor de producere a energiei verzi.

A rezultat că trecerea pe electricitate ar solicita cele mai mari costuri, în timp ce calculele aferente scenariului cu mix energetic fără termoficare, în care să se folosească în principal producţia din panourile fotovoltaice şi termosolare, a dus la cele mai mici cheltuieli atât pentru municipalitate, cât şi pentru fiecare gospodărie în parte.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.