Acasă Social Educatie CNCD recomandă Ministerului Educaţiei să nu facă distincţie în acordarea burselor între...

CNCD recomandă Ministerului Educaţiei să nu facă distincţie în acordarea burselor între elevi de la privat şi stat

DISTRIBUIȚI

171714 – 02042024 – Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a recomandat, marţi, Ministerului Educaţiei să nu facă nicio distincţie în acordarea burselor între elevi din sistemul de învăţământ preuniversitar privat, respectiv confesional, în raport cu cel de stat.

Ministerul Educaţiei a considerat necesar să facă anumite ajustări privind acordarea burselor pentru elevi, în urma feedback-ului primit din sistemul educaţional, dar şi de la societatea civilă şi partenerii sociali, anunţa săptămâna trecută ministrul Ligia Deca. Ministerul Educaţiei a pus în consultare metodologia de acordare a burselor.

Potrivit unui răspuns al CNCD la o adresă care i-a fost transmisă de Ministerul Educaţiei săptămâna trecută, a nu acorda acces în condiţii de egalitate la dreptul la sistemul de bursă elevilor din învăţământul preuniversitar privat, confesional în raport cu cei de la stat constituie o formă de discriminare directă întrucât încalcă principiul constituţional al egalităţii şi nediscriminării în faţa legii şi a autorităţilor publice. Sursa:tvr.info

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.