Acasă Social Deepfake-ul, terenul complex pentru lupta ideologică

Deepfake-ul, terenul complex pentru lupta ideologică

DNSC a lansat un ghid privind identificarea acestui tip de materiale

DISTRIBUIȚI

 171703 – 02042024 – Odată cu creșterea rapidă a tehnologiei Deepfake, este crucial să fim la curent cu instrumentele potrivite pentru a identifica și gestiona conținutul falsificat care circulă online. În acest sens, utilizarea unui ghid pentru detectarea Deepfake-urilor devine esențială pentru toți utilizatorii.

Pentru educarea publicului și conștientizarea riscurilor de securitate cibernetică, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) a publicat un Ghidul privind identificarea materialelor de tip Deepfake, ca instrument pentru înțelegerea și abordarea provocărilor fenomenului Deepfake.

Sunt prezentate elementele distinctive și caracteristicile comune ale fenomenului deepfake, pentru ajutarea utilizatorilor să recunoască detaliile subtile care ar putea indica prezența conținutului falsificat.

Deepfake-ul este o formă de manipulare digitală care utilizează tehnici avansate de inteligență artificială pentru a crea conținut de tip imagini sau audio-video falsificat. Acest fenomen poate avea consecințe semnificative asupra societății, inclusiv impactul asupra securității și a încrederii publicului în informațiile din mediul online.

Ghidul realizat de DNSC sintetizează informații despre importanța înțelegerii fenomenului Deepfake, tehnologia utilizată și etapele de realizare, exemple și indicatori, instrumente și tehnici de detectare, importanța educației în combaterea fenomenului și sfaturi privind conștientizarea, precum și recomandări de urmat pentru a minimiza daunele în situația, nedorită, în care ești victima unui Deepfake.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.