Acasă Social Aparare Discuții despre modernizarea Bazei 57 Aeriene Mihail Kogălniceanu și asistența internațională multidimensională...

Discuții despre modernizarea Bazei 57 Aeriene Mihail Kogălniceanu și asistența internațională multidimensională continuă pentru Ucrainei

DISTRIBUIȚI

 171846 – 16042024 – Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, și ambasadorul SUA în România, ES Kathleen Kavalec, au discutat luni, 15 aprilie, la sediul MApN, despre situația actuală de securitate din regiunile Mării Negre și Orientului Mijlociu, planurile de modernizare a Bazei 57 Aeriene Mihail Kogălniceanu și perspectivele cooperării bilaterale în domeniul apărării.

În context, ministrul Tîlvăr a reiterat importanța prezenței trupelor SUA în România, complementară capabilităților de descurajare şi apărare ale NATO, ca ”dovadă a solidarității și angajamentului SUA față de regiunea Mării Negre” și contribuție importantă la descurajarea acțiunilor Federației Ruse în regiune.

De asemenea, ambii oficiali au concluzionat că oferirea unei asistențe internaționale multidimensionale continue este esențială pentru susținerea Ucrainei în efortul defensiv și pentru restabilirea ordinii și stabilității regionale și internaționale.

În finalul întrevederii, ambele părți au convenit continuarea dialogului în vederea dezvoltării priorităților comune în perspectiva Summit-ului NATO din luna iulie, de la Washington.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.