Acasă Social INHGA a emis o Avertizare Hidrologică pentru râurile din Dobrogea, valabilă până...

INHGA a emis o Avertizare Hidrologică pentru râurile din Dobrogea, valabilă până astăzi, la miezul nopții 

DISTRIBUIȚI

 171884 – 18042024 – Având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 24 de ore, specialiștii I.N.H.G.A. au actualizat Codurile hidrologice care vizează râuri din două județe, până astăzi, la miezul nopții.

Astfel, Codul galben este valabil din această dimineață, începând cu ora 10:00, până la ora 24:00 și va afecta râurile din Dobrogea, în județele Tulcea și Constanța.

Totodată, râul Topolog (județele Tulcea și Constanța), se află sub incidența Codului portocaliu, în intervalul 18.04.2024 ora 10:00 – 18.04.2024 ora 17:00.

Fenomenele vizate constau în scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri, existând probabilitatea depășirii cotelor de apărare.

În acest context recomandăm respectarea măsurilor dispuse de autoritățile de la nivel național, județean sau local cu responsabilități ȋn gestionarea situațiilor de urgență generate de inundații.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.