Acasă Social Aparare Încă trei aeronave destinate Centrului de Instruire F-16

Încă trei aeronave destinate Centrului de Instruire F-16

DISTRIBUIȚI

 171883 – 18042024 –Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, s-a întâlnit miercuri, 17 aprilie, cu omologul din Regatul Țărilor de Jos, Kajsa Ollongren. Această întâlnire a coincis cu vizita oficialului olandez la Baza 86 Aeriană „Locotenent aviator Gheorghe Mociorniță”, moment marcat de sosirea în România a încă trei aeronave destinate Centrului de Instruire F-16.

Cei doi miniștri au avut un dialog, axat pe tematici politico-militare și de securitare, cu accent pe importanța contextului din regiunea Mării Negre. Discuțiile au evidențiat cooperarea strânsă dintre cele două ministere, în special în cadrul proiectului comun al Centrului European de Instruire pentru F-16. Centrul este o capabilitate-unicat pe continentul european, care oferă opțiuni de pregătire a piloților pentru România, pentru țările aliate din regiune, precum și pentru Ucraina. Ministrul Tîlvăr a salutat sosirea a încă trei aeronave olandeze în România, care se vor adăuga celor opt utilizate deja în cadrul Centrului.

Cei doi oficiali și-au exprimat disponibilitatea pentru identificarea unor soluții de continuare a activității Centrului European de Instruire pentru F-16 și după anul 2025.

          Considerăm Centrul European de Pregătire pentru F-16 o realizare importantă și un punct nodal pentru securitatea regională, care ne va permite să atingem standarde de instruire la nivelul aliaților și partenerilor noștri. Vom contribui astfel la creșterea coeziunii, demonstrarea unității și întărirea apărării și capacității de descurajare a oricărei agresiuni pentru  spațiul euro-atlantic”, a declarat ministrul Tîlvăr.

          Ministrul român al Apărării a mulțumit pentru implicarea Țărilor de Jos în susținerea măsurilor de securitate și apărare implementate în România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.