Acasă Externe MAE: Autorităţile italiene au confirmat decesul unui cetăţean român în urma exploziei...

MAE: Autorităţile italiene au confirmat decesul unui cetăţean român în urma exploziei produsă la hidrocentrala Bargi

DISTRIBUIȚI
foto: Gazeta Romaneasca Italia
171799 – 10042024 –  Un român de 45 de ani şi-a pierdut viața în explozia de la hidrocentrala din apropiere de Bologna. Până acum, în urma tragediei petrecute la 40 de metri adâncime în lacul Suviana, trei muncitori au murit, cinci au suferit arsuri grave, iar alți patru sunt încă dați dispăruți.
Oamenii făceau lucrări de întreținere la una dintre cele două hidrocentrale aflate în lacul de acumulare, când ar fi explodat o turbină.
Deflagrația s-a produs la nivelul minus 8, iar la minus 9 încăperile au fost inundate.
40 de pompieri au intervenit cu dificultate din cauza fumului dens, coborând cu butelii de oxigen pentru a-i căuta și reuși să îi salveze pe cei dispăruți. Încăperile afectate de explozie au fost inundate de apă. La fața locului au venit și 3 elicoptere de intervenție, iar localnicii au mărturisit că aerul a devenit irespirabil. Salvatorii încă îi mai caută pe cei dispăruți.
Autoritățile au dat asigurări că digul din apropriere nu a fost afectat și nu reprezintă un pericol.
Hidrocentrala este gestionată de compania italiană Enel.
Autorităţile italiene au confirmat decesul unui cetăţean român în urma exploziei produsă la hidrocentrala Bargi din Camugnano, în cursul zilei de 9 aprilie 2024, soldată cu decesul a patru persoane, rănirea gravă a altor trei, precum şi cu dispariţia a şase persoane, potrivit unei informări a Ministerului Afacerilor Externe.
MAE precizează că, până la acest moment, la nivelul Consulatului General al României la Bologna nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară în legătură cu acest incident.
Totodată, reprezentanţii Consulatului General al României la Bologna continuă dialogul cu autorităţile locale, fiind pregătiţi să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor, inclusiv în vederea eliberării certificatului de deces şi a repatrierii trupului neînsufleţit, în funcţie de solicitări, cu respectarea procedurilor legale din Republica Italiană. Sursa:tvr.info

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.