Acasă Social Aparare Parlamentul este prima instituție responsabilă cu rol de conducere a apărării naționale

Parlamentul este prima instituție responsabilă cu rol de conducere a apărării naționale

În caz de stare de asediu, mobilizare sau război, forțele de protecție din MAI se militarizează

DISTRIBUIȚI

171725 – 03042024 –   Ministerul Apărării a publicat proiectul noii Legi a Apărării Naţionale. Proiectul definește în mod cuprinzător apărarea națională și introduce noi abordări ale relațiilor specific domeniului apărării. Sunt prevăzute tipurile de forte care participă la executarea acțiunilor prin care de implementează deciziile șo măsurile necesare apărării țării și modul în care este stabilit necesarul de capabilități.

Potrivit documentului pus în dezbatere publică, Parlamentul este prima instituție cu rol de conducere în sistemul national de apărare, urmat de președinte, CSAT, Guvern și MApN. Ministerul Apărării are rol de integraea și conducere a acțiunilor tuturor forțelor armate.

Printre noutăţi, în situaţia stării de mobilizare sau în timpul unui conflict armat, se propune militarizarea forţelor de protecţie (Poliția Română, Poliția de Frontieră, IGSU, IGI, IGAv, Administrația Națională a Penitenciarelor).

Centrul Naţional Militar de Comandă este entitatea responsabilă cu coordonarea şi conducerea tuturor forţelor de apărare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.