Acasă Externe Agenda Europeana Pregătiri pentru concursul național Euro Quiz 2024

Pregătiri pentru concursul național Euro Quiz 2024

DISTRIBUIȚI

171742 – 05042024 – În perioada 8 – 22 aprilie au loc înscrierile pentru ediția 2024 a concursului național Euro Quiz, organizat de Reprezentanța Comisiei Europene în România în colaborare cu Ministerul Educației. Sesiunile de informare și pregătire online sunt programate pentru 23 și 24 aprilie, ocazie cu care elevii de gimnaziu se vor putea familiariza cu formatul concursului și își pot îmbunătăți competențele.

Înscrierile în concurs au loc în perioada 25 aprilie – 15 mai 2024.

Euro Quiz este un concurs de cunoștințe generale (istorie, geografie, limbi străine sau cultură generală) care încurajează dezvoltarea abilităților de lucru în echipă, perspicacitatea și spontaneitatea elevilor, dar și promovarea valorilor UE și încurajarea tinerilor să devină cetățeni activi și informați. Pe site-ul oficial al Reprezentanței Comisiei Europene în România participanții pot găsi materiale de studiu accesibile

Participarea la Euro Quiz presupune răspunsuri rapide și corecte la întrebări din diverse domenii de cultură generală privind Europa și valorile Uniunii Europene, într-un timp limitat.

Etapa județeană a concursului Euro Quiz va avea loc pe 17 mai 2024, urmată de etapa națională pe 24 mai 2024.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.