Acasă Economie Șase sate din România participă la competiția Best Tourism Villages

Șase sate din România participă la competiția Best Tourism Villages

DISTRIBUIȚI

 171982 – 29042024 –  România participă la concursul Best Tourism Villages ediția 2024, lansat de Organizația Mondială a Turismului și va transmite 6 propuneri pentru concursul organizat la nivel mondial.

În urma evaluării de specialiștii ministerului, vor fi transmise pentru participare în cadrul concursului la nivel mondial următoarele sate: Jurilovca (Tulcea), Vânători-Neamț (Neamț), Breb (Maramureș) Polovragi (Gorj), Eibenthal (Mehedinți) și Gura Siriului (Buzău).

În urma evaluării de către comisia stabilită de OMT, vor fi selectate satele care vor fi desemnate Best Tourism Villages sau vor fi incluse în Programul Upgrade, prin intermediul căruia vor beneficia de suport din partea OMT și a partenerilor pentru îmbunătățirea domeniilor de activitate, conform rezultatelor evaluării. Ambele nominalizări presupun și includerea în Rețeaua Best Tourism Villages. Rezultatele OMT vor fi transmise în ultimul trimestru al anului 2024.

Ruta satelor tradiționale turistice din România, dezvoltată la nivel național de Ministrul Economiei, va fi extinsă cu Vânători-Neamț (Neamț), Nucșoara (Argeș) și Luncanii de Jos (Tomești/Timiș) ca urmare a participării la concursul Best Tourism Villages 2024.

Best Tourism Villages recunoaște destinațiile rurale în care turismul este acceptat efectiv ca o oportunitate sau ca un instrument pentru creșterea durabilă sau pentru păstrarea moștenirii culturale și naturale unice.

Inițiativa „Best Tourism Villages by UN Tourism”, introdusă în 2021, urmărește să transforme turismul într-un catalizator al prosperității și bunăstării rurale. Inițiativa are o abordare dublă: valorizarea și conservarea satelor rurale, a peisajelor acestora, a diversității culturale și a sistemelor de cunoștințe și promovarea strategiilor inovatoare aliniate la Obiectivele de Dezvoltare Durabilă (ODD).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.